Tipy na francúzske lyžiarske strediská

Tipy na francúzske lyžiarske strediská

Autor
CK Hitka
20.11.17
Obrázok
Francúzske stredisko Val Thorens - ubytovanie v 2.300 m n.m.

Najlacnejšie strediská

Najlacnejšie termíny

  • Predvianočné týždne a apríl
  • Január a druhá polovica marca
  • ... medzi najdrahšie patria Nový rok, február a začiatok marca

Najobľúbenejšie strediská

Najväčšie strediská čo sa týka počtu km tratí

Obľúbené kvalitné ubytovania

Strediská vhodné aj pre rodiny s malými deťmi

  1. Deti mladšie ako 4-6 rokov (v závislosti od stredísk) mávajú permanentku zdarma.
  2. Ubytovania bývajú priamo na svahu alebo v pešej dostupnosti.
  3. K dispozícii lyžiarske škôlky.
  4. Strediská ocenené národnou turistickou známkou kvality "Famille Plus Montagne", ktorú udeľuje Ministerstvo pre cestovný ruch: napr. Alpe d'Huez, Courchevel, Les 2 AlpesLes Menuires, Meribel, Serre Chevalier, Val d'Isere, Val Thorens. Tieto strediská sa zaviazali zabezpečiť rodinám s deťmi od 18 mesiacov kvalitné prijatie a pobyt a musia spĺňať cca 110 požiadaviek v oblastiach prijatia a informovanosti, zábavy v stredisku, aktivít, poznávania okolia, tradícií a pamiatok, ubytovania a stravovania a napokon vybavenia, dopravy a bezpečnosti. Musia dodržať 6 nasledovných pravidiel: individualizované prijatie rodín, zábava pre všetky vekové kategórie, ceny upravené pre všetky vekové kategórie, aktivity pre všetky vekové kategórie, obchody a služby na dosah, deti hýčkané odborníkmi. 
  • Tignes: zdarma 5 vlekov, akvapark zdarma s rozšírenou permanentkou, zdarma korčuľovanie na jazere
  • Vars: príjemná atmosféra, dobrá cena
  • Avoriaz: pešie stredisko (preprava saňami ťahanými koňmi, pásovými vozidlami), akvapark, detská permanentka pre deti mladšie ako 16 rokov, od 29.3. k dospelej permanentke zdarma permanentka pre dieťa mladšie než 12 rokov.
  • Les 2 Alpes: zdarma 5 vlekov. S permanentkou zdarma bazén a klzisko.
  • Les Menuires a Val Thorens: v každom zdarma 1 vlek a 4 koberčeky. Akvapark, pri 2 rodičoch a minimálne 2 deťoch od 5 do 17 rokov platia všetci detskú permanentku.

Kvalitné snowparky a nové formy lyžovania a boardovania

Nočný život a apres-ski

Spojenie lyžovania a kúpeľov

  • Ak by ste radi spojili dobrú lyžovačku s kúpeľmi a termálnymi prameňmi, odporúčame tieto strediská: Brides les Bains, Serre Chevalier a Briançon, St Gervais Mt Blanc.

Štýlové horské strediská

  • Hoci sa mnohé francúzske strediská podobajú sídliskám (vyvažujú to však skutočne vysokým komfortom lyžovania), nájdete tu i početné štýlové horské strediská, nachádzajúce sa často v chránených prírodných lokalitách. Napr. Chamonix Mont Blanc, Val d´Isère, Méribel, Auris en Oisans.
Hľadať